Colegiul Tehnic "Ion Borcea" Buhusi - Bacau
  • Promo

  Bine ati venit pe site-ul nostru!

  Colegiul "Ion Borcea" Buhusi este cea mai frumoasa poveste de dragoste a targului... O poveste de dragoste care cocheteaza cu eternitatea. Candva, atunci cand spuneai Buhusi te gandeai imediat la celebrele stofe, la proverbialii rabini sau la aventura internationala a handbalului sau feminin. Astazi, din pacate, toate acestea sunt amintiri. Singura mare poveste de dragoste ramasa in viata este Colegiul Tehnic "Ion Borcea". Oriunde merg in lume, inteleg ca targul Buhusi este perceput mai ales ca orasul adolescentilor si profesorilor care cuceresc nonsalant laurii olimpiadelor si concursurilor nationale si internationale. Aici, cei mai grozavi copii ai urbei si localitatilor limitrofe, fascinati de cele mai frumoase povesti de iubire ale fiintarii lor, dar si de aventura fara de egal a cunoasterii, traiesc si scriu mereu adevarate legende ale adolescentei. Sunt cele mai frumoase legende pe care le cunosc. Daca targul Buhusi ar fi, din perspectiva economica, la nivelul performantelor adolescentilor si profesorilor nostri, ar avea statutul de oaza de prosperitate in Romania, nu ar agoniza atat de nefericit. Geografic, adolescentii si profesorii acestei institutii sunt provinciali. In spirit, dorurile si implinirile lor s-au inscris in ordinea internationala a valorilor autentice. Proiectele educationale nationale si internationale, dar si cele de finantare, parteneriatele cu entitati morale precum BETANIA, ne-au consacrat ca spirite aflate mereu in cautarea orizonturilor care cultiva optimismul. Dintre absolventii si profesorii care au predat/predau in aceasta institutie am putea alcatui, aruncand aiurea barierele temporale, vreo trei echipe nationale de handbal feminin, o filiala a actorilor, o alta a scriitorilor, o asociatie a profesorilor univesitari, asociatii de top ale inginerilor, economistilor, managerilor sau medicilor si nu, in ultimul rand, intrucat scoala noastra este recunoscuta si ca fief national al pregatirii celor din industria textila, am putea spune ca Europa, si nu numai, cunoaste, prin absolventii care au emigrat de aici, valoarea grozava a scolii buhusene. Primim mereu din tara, dar si din Statele Unite, Canada, Italia, Germania, Israel, Marea Britanie, Spania, Franta sau Slovacia, scrisori de la fostii elevi. Acestia marturisesc mereu ca sunt mandri de faptul ca au absolvit cursurile acestei institutii care este un adevarat brand pentru cei care au respect fata de spiritualitate. Cand in vin in vizita la Buhusi, al doilea lor reper, dupa familie, este fostul liceu/fosta scoala profesionala. Festivitatile de absolvire, intalnirile de promotie si balurile "bobocilor" sunt cele mai aplaudate evenimente ale targului.

  Candva, pe cand eram tanar, eram tentat sa-mi incep lectiile enuntand un gand minunat al lui Karl Popper: "Averea cea mai de pret a oamenilor sunt ideile." Astazi imi dau seama ca, in fapt, strategia didactica a profesorilor si-a asumat fericit acest gand, adolescentii si absolventii nostri fiind grozavi ambasadori ai acestui spirit aflat mereu in cautarea unei lumi mai bune. Tocmai de aceea cred in eternitatea acestei povesti de dragoste fara de sfarsit: Colegiul "Ion Borcea" Buhusi...

  Prof. Ion Fercu,
  director

  Ultimele ştiri

  Repartizarea candidaţilor la proba de evaluare a competenţelor lingvistice

  Pentru a putea completa documentele de examen în timp util intrarea în săli va fi până la ora 11:30.

  Descărcăţi aici...

  Calendar corigenţe an şcolar 2016-2017

  Pentru anul şcolar 2016-2017, perioadele de desfăşurare a examenelor de corigenţă, stabilite în baza art. 130 din Regulamentul-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar sunt:

  Mai multe detalii aici...

  Repartizarea candidaţilor la proba de evaluare a competenţelor digitale

  Intrarea în săli va fi între orele 12:00 şi 12:30.

  Descărcăţi aici...

  Liceeni buhuşeni participă la "Youth Camp - Ruhr Games 2017"

  Colegiul ,,Ion Borcea” Buhuşi va participa la manifestarea ,,Youth Camp-Ruhr Games 2017” cu 20 de elevi şi profesoarele Mihaela Rugină şi Andreea Cojocaru. Liceenii au fost selecţionaţi riguros, competenţele care vizează cunoaşterea unei limbi străine, conduita şi rezultatele obţinute la învăţătură fiind reperele principale ale evaluării.

  Mai multe detalii aici ...

  "Carpe diem" versus "fugit irreparabile tempus"

  Adolescenţa este vârsta aceea minunată care cuteză să ia cerurile cu asalt. Impresia aceasta mi-au lăsat-o adolescenţii buhuşeni, de la Colegiul Tehnic "Ion Borcea", care au absolvit ieri cursurile liceale. O minunată paradă a frumuseţii şi entuziasmului, dar şi a lacrimilor mereu în cumpănă, au organizat aceştia în centrul oraşului.

  Mai multe detalii aici ...

  Calendarul activităţilor "Şcoala Altfel" 22-26 mai 2017

  Concursul "Mihail Andrei"

  Gestionat fericit de Colegiul "Ion Borcea" Buhuşi şi Asociaţia "Renaşterea", concursul judeţean de limba româna "Mihail Andrei", devenit... clasic, a primit din nou aplauze. Problematizate elevat, subiectele au fost încântatoare. N-a lipsit interesanta proba de dictare (sugerata, cu ani în urma, de prof. univ. dr. Ioan Danila). Organizatorii au acordat premii şi menţiuni.
  Mai multe detalii aici ...

  Concurs judeţean de logică şi argumentare ARGUMENTUM

  Colegiul "Ion Borcea" Buhuşi a iniţiat, sub coordonarea prof. Andreia Păduraru, prima ediţie a concursului judeţean de Logică şi argumentare, ARGUMENTUM, organizat în parteneriat cu I.S.J. Bacău şi Asociaţia Culturală "Renaşterea" Buhuşi.
  Mai multe detalii aici ...

  Tinerii în pădurile Europei

  Etapa judeţeană a concursului european "Young People in European Forests", organizat de ROMSILVA în parteneriat cu Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară Durabilă "ALUTUS", Palatul Copiilor Bacău şi Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a cunoscut o concurenţă deosebită.
  Mai multe detalii aici ...

  Olimpici la faza Naţionala

  Deja devenita o traditie la Colegiul Tehnic "Ion Borcea", participarea la olimpiade, faza nationala, se afla la loc de cinste si anul acesta.
  Mai multe detalii aici ...

  Concursul Naţional de Caligrafie

  Asociaţia "Liber la Educaţie, Cultura şi Sport" Bucureşti, în parteneriat cu Ministerul Culturii din România şi Muzeul Contemporan al Caligrafiei din Moscova, cu alte peste 70 de instituţii şcolare din ţara şi strainatate, precum şi cu "Deşteptarea", a organizat Concursul Naţional de Caligrafie, ediţia I
  Mai multe detalii aici ...

  Prevenţia traficului de fiinţe umane

  "Stay Free", generosul proiect finanţat de Asociaţia Valoare Plus Bacău i-a cucerit şi pe elevii buhuşeni. Mai multe detalii aici ...

  ANUNŢ IMPORTANT - Rezultate finale concurs paznic

  Rezultatele finale la concursul pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcţiei contractuale de execuţie: paznic

  Centralizator concurs paznic

  Anunt final concurs paznic

  ANUNŢ IMPORTANT - Rezultate proba de interviu concurs paznic

  Rezultatele probei de interviu la concursul pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcţiei contractuale de execuţie: paznic

  Rezultate proba interviu paznic

  Proces verbal proba interviu paznic

  ANUNŢ IMPORTANT - Rezultate proba scrisa concurs paznic

  Rezultatele probei scrise la concursul pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcţiei contractuale de execuţie: paznic

  Rezultate proba scrisa

  Proces verbal concurs paznic

  ANUNŢ IMPORTANT - Rezultate selecţie dosare concurs paznic

  Rezultatele privind selecţia dosarelor candidaţilor inscrişi la concursul pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcţiei contractuale de execuţie: paznic

  Mai multe detalii aici...

  ANUNŢ IMPORTANT - Colegiul Tehnic "Ion Borcea" angajează (1 post Paznic)

  Dosarele se pot depune până în data de 17 noiembrie 2016 la secretariatul Colegiului, de luni până vineri, intre orele 8:00-14:00.

  Mai multe detalii aici...

  Opportunity funds - Romania

  EducationUSA, cu sprijinul Ambasadei SUA la Bucureşti, lansează competiţia pentru programul Opportunity Funds 2017, dedicat elevilor de liceu (clasele X-XI) care au nevoie de susţinere financiară pentru a aplica la studii în Statele Unite. Fondurile nu acoperă taxele de şcolarizare şi întreţinere în SUA, ci sunt destinate facilitării procesului de aplicaţie.

  Mai multe detalii aici...

  Alegeri pentru Consiliul Şcolar al Elevilor

  Pentru Consiliul Scolar al Elevilor poate candida orice elev care indeplineste urmatoarele conditii: -Dovedeste calitati manageriale si morale, reflectate prin acumularea unui punctaj minim in urma evaluarii dosarului de candidatura;
  -In anii precedenti nu au existat situatii de repetentie;
  -Nu este elev in clasele terminale ale ciclului de liceu;
  -Nu este afiliat unei entitati cu caracter politic sau unui partid politic;

  Documente necesare dosarului

  Calendarul alegerilor pentru CSE

  ANUNŢ IMPORTANT - Colegiul Tehnic "Ion Borcea" angajează (1 post tehnician)

  Dosarele se pot depune până în data de 20 septembrie 2016 la secretariatul Colegiului, de luni până vineri, intre orele 8:00-14:00.

  Mai multe detalii aici...

  Zilele Colegiului Tehnic "Ion Borcea" Buhuşi 26 - 28 mai 2016

  ANUNŢ IMPORTANT - REZULTATE SIMULARE BACALAUREAT 2016

  Simulare Bacalaureat 2016

  Rezultate simulare Bacalaureat 2016

  ANUNŢ IMPORTANT

  Înscrieri pentru clasa a V-a la Colegiul Tehnic "Ion Borcea" Buhuşi

  Mai multe detalii aici

  Elita mondială a stilului Enshin Karate, două zile de poveste la liceenii buhuşeni

  Cocheta sală de sport a Colegiului "Ion Borcea" Buhuşi a găzduit, timp de două zile, Seminarul Internaţional al Stilului Enshin Karate.

  Colegiul buhusean va organiza cursuri gimnaziale

  Colegiul „Ion Borcea” Buhusi va avea, incepând de anul scolar viitor, conform cu H.G. nr. 18/2013 si Ordinului de ministru nr. 4193/8-VI-2015 dreptul de a organiza cursuri gimnaziale

  Revedere de legendă, după 50 de ani, a absolvenţilor liceului din Buhuşi

  „Ai absolvit «Ion Borcea»? Ai intrat in legenda” – au putut citi, la sfârsitul saptamânii trecute, absolventii anului 1965 ai actualului Colegiu Tehnic Ion Borcea din Buhusi in amfiteatrul in care peste 60 dintre cei peste 90 dintre ei s-au revazut la 50 de ani de la absolvire. Pe larg >>

  Livia Velnic, stewardesa: “Acolo sus, în avion, e altceva: e sentimentul ca am ajuns atât de aproape de Dumnezeu!”

  Absolventa de Jurnalism, buhuseanca, a fost stewardesa la Oman Air în Muscat, Oman, intre 2010 – 2014. Acum este stewardesa la compania Vueling Airlines, în Barcelona, Spania. Pe larg >>

  Competenţe lingvistice 2015

  Programarea examenelor de competenţe lingvistice Descărcaţi aici

  Competenţe digitale 2015

  Programarea examenelor de competenţe digitale Descărcaţi aici

  "Martzobossul de Aur"

  "Martzobossul de Aur", adjudecat de catre turci si buhuseni. Concursul, organizat in parteneriat cu I.S.J. si C.C.D. "Grigore Tabacaru” Bacau, cu asociatiile Prolyceum si Renasterea, a capatat in acest an statut international, intrucât printre competitori s-au numarat si liceeni turci. Pe larg »

  Parada adolescenţilor

  In data de 29 iunie 2015...

  Zilele scolii

  Zilele Colegiului Tehnic "Ion Borcea" Buhuşi
  28-30 mai 2015.
  Descărcaţi programul manifestărilor aici

  Revista "Foaie adolescentină"

  La începutul lunii mai 2015 a apărut cel de-al şaptelea număr al revistei anuale Foaie adolescentină, concepută la Colegiul Tehnic "Ion Borcea" din Buhuşi. Descărcaţi revista

  Concursul de limba română "Mihail Andrei"

  Colegiul "Ion Borcea" Buhuşi şi Asociaţia "Renaşterea" au organizat cea de a XIX-a ediţie a concursului judeţean de limbă română ,,Mihail Andrei”, pentru liceeni. ...

  Aristotel Rădăcinile învăţăturii sunt amare, dar roadele ei sunt dulci.